Friday, May 10, 2013

Make, do & illustrate!Het is zover. Eindelijk begint de nieuwe reeks workshops in Elle Aime waar ik al een jaar over nadenk, praat en fantaseer. 
Er is iets waar ik zelf ontzettend gelukkig van word en wat ik heel graag met jullie zou willen delen. En dat is - je raadt het misschien al - illustreren!

Illustratie is een vak. Je kunt er een opleiding in volgen en je kunt - als je hard werkt, je het heel goed doet en misschien ook nog een beetje geluk hebt - er je geld mee verdienen. 
Maar illustratie, of tekenen, is meer dan dat. Het is een manier om iets mooier te maken, om eventjes te ontsnappen uit de werkelijkheid of om een nieuwe wereld te creëren met je eigen fantasie. En denk nu niet dat tekenen alleen voor kinderen en de professionals is; tekenen is van iedereen en iedereen kan tekenen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die misschien mooier kunnen tekenen of realistischer, preciezer of origineler. Maar dat betekent niet dat jij er geen plezier in kunt of mag hebben (en wat een toepasselijke quote hieronder! Gemaakt door Marloes de Vries).  


Zelf verkoop ik nu een aantal jaren mijn eigen tekeningen in de vorm van kaarten, buttons, prints en andere producten. Ook illustreer ik geboortekaartjes en maak ik illustraties op maat. Ik heb daar geen opleiding voor gevolgd en daardoor blijf ik altijd een beetje onzeker. Maar als ik bezig ben met nieuw werk vergeet ik alles om me heen en wil ik alleen maar tekenen, tekenen, tekenen. Dan weet ik weer hoe fijn ik het vind om dit te doen én hoe graag ik dit met jullie wil delen! 

Om die reden ben ik begonnen met het organiseren van een nieuwe reeks workshops in Elle Aime onder de naam 'Make, do & illustrate'
Ik heb verschillende illustratoren uitgenodigd om een workshop te komen geven in iets wat zij zelf graag doen en wat ze ons willen komen leren. Marloes de Vries komt een workshop geven in 'hand lettering' (oh, wat word ik hier blij van!), Caroline Ellerbeck komt ons leren hoe je met je eigen getekende poppetjes een stop motion filmpje kunt maken, Lianne Leeflang neemt haar stiften mee om op schoenen te tekenen (ja, echt!) en met Lieke van Geek de Chique kun je sieraden maken met je illustraties, etc.Tijdens de workshops krijg je een speciale Make, do & illustrate stempelkaart en als je naar meer workshops komt binnen deze reeks krijg je - uiteraard - een leuke korting (of een goodie!). 
De reeks begint in juni, maar loopt door na de zomer. 

Kom je ook een keer meedoen?  

De eerste drie workshops komen vandaag online! Wees er snel bij, want vol is vol! Daarnaast komen er nog vijf andere workshops online, dus houd de workshop-blog in de gaten. 

(klik op de foto's voor de bron!) 

XO Lisa

5 comments:

  1. Oooh, wat een goed idee! Wil heel graag handlettering leren, maar zie al dat ik er niet bij kan zijn... Ik hoop dat je ze nog vaker gaat geven?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. We zijn bezig met een tweede datum, omdat de eerste razendsnel vol zat! Houd de blog in de gaten. :) (http://www.elleaimeworkshops.blogspot.com) En dankjewel!! X

      Delete