Monday, June 24, 2013

The Fantastic Mr. Wes Anderson Week!

Heb je het nieuwe nummer van Oh Marie! magazine al gezien? Deze editie staat helemaal in het teken van de film Moonrise Kingdom (één van mijn lievelingsfilms) en er staat ook iets in over een heel speciaal evenement wat we - Erika van Mikodesign & ik - aan het organiseren zijn.
The Fantastic Mr. Wes Anderson Week!
17 - 22 september 2013

Woohoo! Ik wil dit jullie al een hele tijd vertellen, maar natuurlijk moest het nog even spannend blijven. Maar bij deze; in september organiseren we in Elle Aime een week vol Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox, Rushmore, The Royal Tenenbaums, etc. etc.!

Waarom? Omdat Wes Anderson de meest geweldige films maakt en wij er niet alleen inspiratie uit halen, maar er ook heel blij van worden. En feestjes zijn altijd goed, toch? 

Oké, september lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover en er moet nog veel gebeuren. We moeten nog slingers knippen, uitnodigingen ontwerpen, taarten bakken, kostuums naaien, leren banjo te spelen (oh, nee, gelukkig kennen we iemand die dat al kan), alle films nog een keer kijken en nog een keer, een kampvuur maken, de etalage inrichten..

Ook jij moet nog even de tijd hebben om je voor te bereiden. Misschien ken je de films nog niet en nu heb je dus genoeg tijd om al je vrienden uit te nodigen, popcorn te maken en een Wes-Anderson-marathon te houden. Waar wacht je nog op?!
En let dan gelijk goed op! Wie is je favoriete personage? Suzy Bishop? Steve Zissou? Max Fischer? Mr. Fox? Margot Tenenbaum? Want - je voelt hem al aankomen - er komt een heus verkleedpartijtje. 
Wie is Wes Anderson? 

Wes Anderson is een Amerikaanse regisseur en scenarist, die o.a. de films The Royal Tenenbaums, Life Aquatic, Fantastic Mr. Fox en Moonrise Kingdom heeft gemaakt. Wes heeft een heel eigen visuele stijl en alles in zijn films is tot in de details afgewerkt. Elk shot zou zo een schilderij of foto kunnen zijn. Humor, kleurrijke decors, absurde situaties en excentrieke personages zijn typerend voor Wes' werk. Eigenlijk zijn veel van zijn films net tekenfilms die tot leven zijn gekomen, vind ik. Zijn werk is een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers en illustratoren en het zal dus geen probleem zijn om Elle Aime tijdens deze thema-week te vullen met nieuwe producten binnen dit thema. Als je zijn films nog niet gezien hebt, raad ik het je ten zeerste aan heel snel naar de spreekwoordelijke videotheek te rennen! 


Wat gaat er allemaal gebeuren in deze week? 

Tijdens deze week wordt de winkel gevuld met fijne, handgemaakte hebbedingen die natuurlijk binnen het thema vallen. Denk aan heel veel vosjes, gave geïllustreerde filmposters, buttons met al onze favoriete quotes uit de films, broches in de vorm van gele duikboten en nog veel meer.
Natuurlijk worden de winkel en de etalage ook versierd en zorgen we voor een passend achtergrondmuziekje. Maar het echte feest is op vrijdag de 20e en op zondag de 22e. Zet deze data dus alvast in je agenda!

Op vrijdag 20 september geven we een feestje (inclusief kampvuur, live muziek, hapjes en drankjes, goodiebags (alleen voor iedereen die verkleed komt, natuurlijk!)) en op zondag 22 september wordt er een Crafternoon gehouden; een middag waarbij je aan kunt schuiven en je eigen project af kunt maken of ter plekke een DIY-pakketje kunt kopen en daarmee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk zijn de DIY-pakketjes die dag helemaal in stijl en zorgen we ook voor iets lekkers en te drinken.
Hoe kan ik erbij zijn? 

De hele week ben je van harte welkom om te komen shoppen! Wil je ook bij het feestje en/of de Crafternoon zijn, dan kun je je daarvoor aanmelden.

Wil je een uitnodiging voor het feestje op 20 september ontvangen (er zijn een beperkt aantal uitnodigingen beschikbaar), dan kun je een e-mail sturen naar info@elleaime.nl met daarin je adres. Toegang tot het feestje is gratis! Wel verkleed komen als je favoriete personage, he? Als beloning krijg je een goodiebag! Het feestje duurt waarschijnlijk van ongeveer 16:00 tot 's avonds laat.
We willen je wel vragen om alleen een e-mail te sturen wanneer je (zo goed als) zeker weet dat je die datum kunt komen. We sturen je namelijk een echte uitnodiging via de post (en op = op!). :) September is nog een eind weg, dus vrees niet; we herinneren je er hier op de blog en in de nieuwsbrief nog een keer aan als het feestje in zicht komt.

Kom je meedoen met de Crafternoon op 22 september? Leuk! Je kunt je aanmelden voor deze middag door een e-mail te sturen naar info@elleaime.nl en dan krijg je alle info z.s.m. opgestuurd. Deelname aan deze Crafternoon kost €7,50 p.p. en dat is inclusief iets zelfgebakken lekkers, te drinken, gebruik van basismaterialen (lijm, scharen, garen, potloden, snijmatten, naalden, etc.) en natuurlijk een heel gezellige middag! Er zijn op dat moment allerlei DIY-pakketjes te koop waar je gelijk aan kunt beginnen (of je bewaart ze voor thuis en maakt tijdens deze middag je eigen project af).
----

De komende tijd zul je veel voorbij zien komen op Instagram, de blog, Twitter en Facebook over dit fijne feestje, want wij hebben er ontzettend veel zin in. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn/worden en dat jullie massaal marshmallows komen roosteren op ons kampvuur en komen dansen op banjomuziek in jullie Suzy-jurk!

Ohja! En ter inspiratie kun je alvast hier terecht: KLIK!

X, Lisa (en Erika) 

3 comments:

  1. Hoi! Ik heb een stukje geschreven over de Wes Anderson week op mijn blog! Dacht dat je dat misschien wel leuk vond om te weten :)
    Groetjes!

    ReplyDelete
  2. Ooh, ik lees dit nu pas! :(
    Hopelijk doen jullie snel nog eens zo'n week, lijkt me super leuk!

    ReplyDelete